Hesteassisteret terapi

Dig som kan selv, vil selv og gør selv, vil kunne få stor glæde af bogen "Hesteassisteret terapi"
Heste hjælper kvinder med angst og stress

Hesteassisteret terapi er den første bog om hesteassisteret terapi på dansk. Hesteassisteret terapi er til voksne sensitive kvinder, der som forfatteren selv, er i risiko for at opleve stress og angst. Anna Maria Olsen er uddannet læge og har i sine år som praktiserende læge brugt samtaleterapi til lindring af stress og angst. Hertil har hun uddannet sig hesteassisteret terapeut. De to specialer kombineres i bogen, som skal være med til at integrere behandlingsformen i det danske landskab for mental sundhed på linje med den udbredelse, der ses i vores nabolande som Tyskland, Sverige, Norge og Holland.


”Det jeg oplever er, at hesteassisteret terapi kan noget særligt, når det kommer til stress og angst blandt sensitive mennesker. Det er den spejling af nervesystemerne, der sker fra hest til menneske og omvendt, der giver et helt unikt udgangspunkt for samtale om det klienten føler,” siger Anna Maria Olsen.


Beroligende adfærd og accept

Som sociale flokdyr har heste en særligt udviklet sensitivitet, som de anvender for at sikre at hele flokken er i trivsel og klar til flugt. Hestene er således optagede af, at alle i deres flok er i ro og harmoni, og den evne bruger Anna Maria Olsen til at skabe ro og tillid blandt de klienter, hun har med ud til hestene under terapien. Hestenes beroligende adfærd gør klienterne i stand til at åbne op og tale om det, der fylder i dem. I samspillet med naturen og hestene skabes en tillidsfuld situation, hvor introverte og sensitive mennesker kan føles sig trygge og accepterede. Hestene dømmer ikke men fornemmer mennesket de står over for.


Baggrund og øvelser

Hesteassisteret terapi er rettet både mod kvinder, der ønsker selv at arbejde med deres stress og angst og mod andre behandlere, der vil inddrage heste i deres terapi. Anna Maria Olsen giver først en indføring i hvorfor og hvordan hun bruger hestene som sine assistenter i sit terapiarbejde og hvordan hun i praksis griber det an. Herefter giver hun konkrete anvisninger til øvelser, der er tilpasset de behov, de sensitive, introverte kvinder oftest har. Der er således både konkrete øvelser som for eksempel ’Søndagstopmøde’ og ’Klarhed 10’, samt forløb for meditationer tilpasset efter niveau og erfaring.


Hesteassisteret terapi er illustreret med billeder af Anna Maria Olsen i samspil med sine heste.


Titel: Hesteassisteret terapi
Forfatter: Anna Maria Olsen
Udgivelsesdato: 25. november 2021
Vejledende pris: 249,95 kr.
Sider: 145
ISBN: 978-8797-3262-06


Du betaler 250 kr for bogen + 70 kr (forsendelse med PostNord)

Bemærk: Bogen sendes kun indenfor landets grænser – IKKE til udlandet.


KØB BOGEN (SOFT COVER) LIGE HER

 

LÆS MERE OM NATUREN SOM MEDICIN

 

 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere