Mental sundhed

 

Mental sundhed kan styrkes på en naturlig måde.  Vi ved fra forskning at både naturen og heste har en stressreducerende effekt fordi det beroliger nervesystemet. Og det er præcis det jeg oplever når jeg laver hesteassisteret terapi med mine klienter. Vi kommer hurtigere ind bag de mentale barrierer vi mennesker bygger op som et helt naturligt forsvar og kan derfor arbejde effektivt med problemstillingerne fra start.

Når en klient møder hestene taler vi om hvilke tanker, følelser og kropslige oplevelser som opstår i mødet.

Hestenes beroligende adfærd (calming signals) genkendes af vores nervesystem, og det spændende er at det give klienten ro med tid og plads til at mærke ind og få sat ord på de ting der kan være svære at snakke om med andre mennesker.

Typisk dukker der nogle dybere ting op når vi skaber en tryg ramme i naturen, og klienten får kontakt til sine egne unikke ressourcer og nye indsigter lander.

Naturen som medicin

Naturensommedicin.dk er en virksomhed stiftet og drevet af Anna Maria Olsen som er speciallæge i almen medicin siden 2009 og uddannet hesteassisteret terapeut ved Truels Vallø Bisgaard i perioden 2015-2017.

Efter 5 år som praktiserende læge valgte Anna Maria at sælge sin lægeklinik i Odense for at skabe et selvstændigt virke med naturen og hestene som ramme.

Anna Maria skabte det behandlingstilbud til autistiske kvinder med angst, stress og PTSD, som hun ville ønske havde eksisteret, da hun selv havde brug for det.

Styrk mental sundhed med hesteassisteret terapi

Hesteassisteret terapi er en endnu ikke så udbredt metode i Danmark, som er designet til at støtte mennesker med at styrke mental sundhed og trivsel.

Egentlig burde det hedde hesteassisteret samtale fordi det er en samtale mellem mennesker igangsat af de følelser, tanker og kropslige tilstande som opstår når vi er sammen om at betragte hestene.

Der er som sådan ikke noget vi skal med hestene. De er der bare, og gør det heste nu gør, når de går løs rundt på marken.

Hestene hjælper os mennesker med at opløse tilstande som udbrændthed, stress og angst, og er særdeles velegnet til at bearbejde traumer, sorg og PTSD på en naturlig måde. Især mennesker der ligger indenfor det autistiske spektrum har stor gavn af konsultationer i naturen.

Da hestenes nervesystem ligner vores og indeholder spejlneuroner, vil mødet med hestene afsløre hvilke blokeringer, ubalancer eller konflikter der er i os.

Oplevelserne med hesteassisteret terapi foregår typisk med terapeutens heste i naturen hos terapeuten. Klienten behøver derfor ikke selv have hest.

Mental sundhed
Guidet meditation til lyden af heste som spiser hø
 

Hvorfor styrker hesteassisteret terapi mental sundhed

Naturen og hestene kan hjælpe mennesker med at berolige nervesystemet, så der opstår tid og plads til at mærke sig selv.

Metoden equine facilitated therapy er oprindeligt udviklet i USA hvor det bl.a. bliver brugt til at rehabilitere krigsveteraner med PTSD.

Hestene er sensitive dyr, som giver os mennesker kontakt til følelser, tanker og kropslige oplevelser.

Når der er nærvær og kontakt, opstår tryghed, og samtalen er i gang.

Det er den hesteassisterede terapeuts opgave at skabe en tryg rammer for klienten, så klienten får tid, plads og mulighed til at mærke sig selv.

Klienten kan få hjælp af hestene til at:

* genfinde glæden og livsgnisten

* styrke selvværdet, opløse angst og lindre stress

* genopbygge tillid til andre mennesker

* opløse blokeringer, bearbejde en sorg eller tidligere traumer

* lindre PTSD og mærke dig selv igen.

Kontakt Anna Maria

Hvis du kender en, som har brug for at arbejde i dybden med sig selv, så send dem endelig videre til Anna Maria.

De er velkomne præcis som de er og med hvilke som helst udfordringer.

Anna Maria vægter sin tavshedspligt meget højt og bruger i sit arbejde kun velafprøvede metoder.

Hendes metoder tager afsæt i hendes lægelige viden, mangeårige erfaring med samtaleterapi og certificerede uddannelse som hesteassisteret terapeut.

Størstedelen af de klienter som Anna Maria gennem årene har haft glæden af at arbejde med, har hun fået gennem sit netværk. Det er hun virkelig taknemmelig for.

Så tusind tak til dig, der sender folk videre til Anna Maria. ❤️

Og som en klient en gang sagde efter en 2-timers oplevelse ude ved hestene:

“Jeg har lært mere om mig selv på 2 timer ude ved dine heste end 8 år ved psykolog”.

Heste er bare fantastiske!
Metal sundhed
Hesteassisteret terapi er en samtale i naturen mellem mennesker og er et effektivt supplement til at styrke den mentale trivsel i Danmark.

Anna Maria arbejder IKKE med børn og unge, og der tilbyder INGEN ridning hos Naturensommedicin.dk.

Der ydes ingen form for lægekonsultationer eller behandlinger hos Naturensommedicin.dk.

Ved behandlingskrævende fysiske og psykiske sygdomme skal du kontakte relevante specialister. 

Hvis du har specifikke spørgsmål om enhver medicinsk sag, skal du kontakte din læge.

Du bør aldrig forsinke lægehjælp, afvise lægehjælp eller afbryde en igangværende lægebehandling på grund af oplysninger på denne hjemmeside eller ved deltagelse i samtaler/forløb/kurser/workshops.
SE HVAD DU TILBYDES

Følg min side på Facebook!

Hop ind på Facebook og følg med.


FORSIDEN

OM ANNA MARIA

LÆS MERE OM AUTISME OG STRESS

LÆS OM HESTENE:

DU TILBYDES

Blogindlæg som kunne have din interesse.


Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere