Mental sundhed

 

Mental sundhed kan blidt styrkes på en naturlig måde.  Natur- og hesteassisteret terapi er en effektiv metode til at hjælpe mennesker med at styrke deres mentale sundhed og trivsel.

Naturensommedicin.dk er en virksomhed stiftet og drevet af Anna Maria Olsen som er speciallæge i almen medicin og uddannet hesteassisteret terapeut ved Truels Vallø Bisgaard i perioden 2015-2017.

Efter mange år som læge valgte jeg at sælge min lægeklinik i Odense for at starte op som selvstændig hesteassisteret terapeut i 2016.

Jeg valgte at skabe det behandlingstilbud til mennesker med angst, stress og PTSD, som jeg ville ønske havde eksisteret, da jeg selv havde brug for det.

Hvad er hesteassisteret terapi?

Hesteassisteret terapi er en veldokumenteret intervention, som er designet til at hjælpe mennesker med at styrke deres mentale sundhed og trivsel.

Egentlig burde det hedde hesteassisteret samtale fordi det er en samtale mellem mennesker igangsat af at vi er sammen om at betragte hestene. Der er som sådan ikke noget vi skal med hestene. De er der bare og gør det heste nu går, når de går løs rundt på marken.

Hestene hjælper mennesker med at opløse tilstande som udbrændthed, stress og angst, og er særdeles velegnet til at bearbejde traumer og PTSD på en blid måde.

Da hestenes nervesystem ligner vores og indeholder spejlneuroner, vil mødet med hestene afsløre hvilke blokeringer, ubalancer eller konflikter der er i os.

Sessionerne foregår typisk med terapeutens heste i naturen hos terapeuten.

Mental sundhed
Guidet meditation til lyden af heste som spiser hø
 

Hvordan kan du styrke mental sundhed i naturen?

Du kan kun ændre det som du selv anerkender.

Naturen og hestene kan hjælpe dig med at berolige dit nervesystem, så du får tid og plads til at mærke dig selv.

Metoden (equine facilitated therapy) er oprindeligt udviklet i USA hvor det bl.a. bliver brugt til at hjælpe krigsveteraner med PTSD.

Hestene er sensitive dyr, som giver os mennesker kontakt til følelser, tanker og kropslige oplevelser.

Når der er nærvær og kontakt, opstår tryghed, og samtalen er i gang.

Som uddannet hesteassisteret terapeut er det min opgave at skabe trygge rammer for dig, så du får tid, plads og mulighed for at mærke dig selv.

Du kan få hjælp af hestene til at:

* genfinde glæden og livsgnisten

* styrke selvværdet, opløse angst og lindre stress

* genopbygge tillid til mennesker

* bearbejde en sorg eller tidligere traumer og opløse blokeringer.

* lindre PTSD og mærke dig selv igen.

Du tilbydes 1:1 forløb og pakkeløsninger til både private og virksomheder.

Kontakt mig hvis er blevet nysgerrig på om Natur- og hesteassisteret terapi kunne være noget for dig.

Om Anna Maria

Jeg er født og opvokset i København på Østerbro i en polsk/jødisk familie bestående af min mor, far og storebror (som er 13 år ældre end mig).

Min far var musiker og forfatter (Bernard Karawatzki) og min mor var lektor i russisk (Ludmila Karawatzki). Min bror (Roman Karawatzki) bor med sin familie i Østrig.

I 2012 mistede jeg begge mine forældre. Min far med atypisk Altzheimer og min mor med dissemineret rectumcancer. Sorgen har hestene hjulpet mig med at bearbejde. Jeg er således den eneste tilbage fra min familie bosiddende i Danmark.

Naturen og hestene har altid draget mig. Det var mit pusterum. Det var her jeg kunne være mig selv uden angst og bekymringer. Det var her jeg havde friheden til at være mig uden at føle mig forkert.

Det meste af mit liv har jeg levet med angst og været udfordret med at knytte relationer til andre mennesker – især i barndommen og mine unge år. (måske fordi jeg er yderst sensitiv, introvert og har en ængstelig personlighedsstruktur og mild Asperger).

Gennem hestene har jeg lært, at blive bedre til relationer med andre mennesker. Det er ikke er nær så farligt at være med andre mennesker, når vi har en hest imellem os.

Vejen tilbage til livet

Vejen tilbage til livet har for mig været, at omfavne hele mig og se mine skyggesider som mine superkræfter – og det har hestene hjulpet mig med.

Jeg har været gået ned med stress i 2015 og igen i 2020. Begge gange i forbindelse med mit arbejdet som praktiserende læge.

Dette er måske ikke det de fleste ville skrive om sig selv på en hjemmeside, men jeg er ikke som alle de andre. Ærlighed, transparens og integritet er værdier jeg lægger stor vægt på. Mine skyggesider har været med til at forme mig til den jeg er i dag.

Faktisk er jeg den eneste i Danmark som både er speciallæge i almen medicin og uddannet hestesssteret terapeut på en 2-årig uddannelse ved Truels Vallø Bisgaard.

Der er ingen i Danmark som tilbyder hesteassisteret terapi på samme måde som jeg gør, og derfor er min måde at tilbyde hesteassisteret terapi på heller ikke for alle.

De mennesker som typisk føler sig draget af det jeg tilbyder er modne kvinder som elsker at opholde sig i naturen og være sammen med dyr.

Det at arbejde som hesteassisteret terapeut med den baggrund jeg har, er en unik kombination, som du ikke finder andre steder.

Mit speciale er at lindre stress og angst på en blid og naturlig måde.

Min fornemmeste opgave er at inspirere mine klienter til at få kontakt til deres egen sandhed og bruge deres egen indre visdom til at klare livets udfordringer.

Og som en klient en gang sagde efter en 2-timers smagsprøvesession ude ved hestene: “Jeg har lært mere om mig selv på 2 timer ude ved dine heste end 8 år ved psykolog”.

Heste er bare fantastiske!

Metal sundhed
Hesteassisteret terapi er en samtale i naturen mellem mennesker og er et effektivt supplement til at styrke den mentale trivsel i Danmark.

Anna Maria arbejder IKKE med børn og unge, og der tilbyder INGEN ridning hos Naturensommedicin.dk.

Der ydes ingen form for lægekonsultationer eller behandlinger hos Naturensommedicin.dk.

Ved behandlingskrævende fysiske og psykiske sygdomme skal du kontakte relevante specialister. 

Hvis du har specifikke spørgsmål om enhver medicinsk sag, skal du kontakte din læge.

Du bør aldrig forsinke lægehjælp, afvise lægehjælp eller afbryde en igangværende lægebehandling på grund af oplysninger på denne hjemmeside eller ved deltagelse i samtaler/forløb/kurser/workshops.
SE HVAD JEG KAN TILBYDE DIG

Følg min side på Facebook!

Hop ind på Facebook og følg med.


Blogindlæg som kunne have din interesse.


Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere