Traumer

Hestene hjælper mennesker med at forløse traumer og blokeringer på en naturlig måde.

Bearbejdning af traumer foregår hos NaturenSomMedicin.dk i naturen ude ved hestene.

Jeg tror på at den mest skånsomme måde at arbejde med sorg og traumer er gennem samtale i naturen.

Hos Naturen Som Medicin bruges elementer fra biologisk traumeterapi ude ved hestene.

Hestene støtter mine klienter i at få kontakt til hele sanseapparatet og kroppen uden at klienten bliver retraumatiseret.

Som læge og hesteassisteret terapeut er det min erfaring, at rigtig mange mennesker går rundt med uforløste traumer som tynger.

Det kan f.eks. være barndomstraumer eller situationer vi har været ude for at befinde os i en frys-tilstand hvor hverken kamp eller flugt var en mulighed.

Et ubearbejdet traume kan påvirke vores fysiske krop og sætte sig som låsninger forskellige steder i kroppen, eller være områder som er blevet følelsesløse, hvor der ikke er en bagvedliggende neurologisk forklaring.

Det kan give symptomer som tilbagevendende episoder, hvor den traumatiske begivenhed genopleves i vågen tilstand som flashbacks eller i søvne som mareridt.

Et symptom kan også være en vedvarende fornemmelse af følelsesløshed, manglende glæde ved ting vi ellers tidligere har fundet nydelse ved, og en følelse af afstand til andre mennesker.

Ofte ses et øget alarmberedskab og overfølsomhed, der gør at vi ofte nemt bliver forskrækket eller opfarende, og forsøger at undgå aktiviteter og situationer, der kan minde om den traumatiske hændelse. 

Søvnløshed er også et meget udbredt symptom på et ubearbejdet traume.

Forskellige spiseforstyrrelser kan være et udtryk for forsøg på at få kontrollen eller selvmedicinering med mad.

Ved at få bevidsthed på kroppen, og det er det hestene støtter mine klienter i, er det muligt at lindre traumer, så klienten bliver sig selv igen.

 

Bearbejdning af traumer med hesteassisteret terapi

 

Hestene er sociale flokdyr som mærker menneskers energi og mentale tilstand og beroliger vores nervesystem.

Traumer opstår når vi har været i en situation hvor kamp eller flugt ikke er mulig. Det eneste som er tilbage er at gå i frys. Når vores system er i frys er det sympatiske nervesystem fortsat aktiveret, men vi er handlingslammet. Det er som om nervesystemet ikke har fundet ud af at kamp eller flugt nu er blevet en mulighed, så vi kan komme trygt ud fra vores frys.

Når hestene mærker er aktiveret sympatisk nervesystem hos en anden, begynder de straks at udvise beroligende adfærd (calming signals). Denne beroligende adfærd hjælper menneskers nervesystem med at falde til ro og tør frys op. 

 

Beroligende adfærd du typisk vil opleve under en session med hestene?

  • Hesten sænker hovedet
  • Hesten smasker eller slikker sig om munden.
  • Hesten laver tyggebevægelser uden mad i munden.
  • Hesten gaber eller strækker kæben.
  • Hesten ryster sig eller klør sit hoved på forbenet.
  • Hesten blinker hurtigt med øjnene gentagne gange.

 

Der er beskrevet mere end 60 forskellige versioner af beroligende adfærd hos heste. 

Når mine heste arbejder med klienter oplever jeg at de udviser en beroligende adfærd. Muligvis fordi de mærker spændingen i mennesket. De forsøger at berolige spændingen og det giver mine klienter en lindring af traumet.

 

Hos NaturenSomMedicin.dk får mine klienter i trygge rammer professionel hjælp til at bearbejde traumer på en naturlig måde.

Bearbejdning af traumer hos NaturenSomMedicin.dk foregår 1:1 ved Anna Maria, som er speciallæge i almen medicin og uddannet hesteassisteret terapeut med mangeårig erfaring i at lindre stress og angst og bearbejde sorg og traumer gennem samtaleterapi. 

Jeg har skabt en pakkeløsning til kvinder som vil arbejde mere i dybden med sine blokeringer og traumer, så du kan komme helt ind til din essens, og mærke dig selv igen.

 

Pakkeløsningen indeholder:

Varighed: 6 måneder

 

Skånsom traumebearbejdning

Klienten får bearbejdet sine traumer på en blid måde, der fører hende dybere ind i sit eget væsen, med tid og ro til at være med det som dukker op, så hun kan tø sit frys op. Klienten får tid og ro til at mærke ind og lytte til sin egen indre visdom, så hun kan få hele sig med videre.

 

Tid og plads til at arbejde i dybden

Klienter i traumelindringsforløb får 6 fysiske sessioner hver med en varighed på 2 timer i naturen ved hestene 1 gang om måneden. Dette giver klienten mulighed for at arbejde i dybden med de forskellige heste og temaer, som kalder på opmærksomhed.

 

Bliver holdt til ilden

Klienter i traumelindringsforløb får 6 online opfølgninger – typisk 1-2 uger efter en session med hestene, hvor vi gennemgår klientens hjemmearbejde og samler op på de indsigter som er landet efter de fysiske konsultationer. Disse konsultationer foregår online over computeren, så klienten kan sidde hjemme og samtidig tale med mig. 

 

Sparring ved en person som kender vejen

Klienter hos NaturenSomMedicin.dk modtager sparring ved en speciallæge i almen medicin med mangeårig erfaring med samtaleterapi, som selv har levet med ubearbejdede traumer. Fordelen for klienten er, at jeg selv har gået vejen, og kender alle de effektive metoder til at bearbejde traumer uden at klienten bliver retraumatiseret.  

 

Støtte ved tilbagefald

Klienter i traumelindringsforløb bliver støttet og får den nødvendige hjælp, når de falder tilbage i deres gamle mønstre. Der vil komme tilbagefald af frys når vi arbejder med traumer. Det kan ikke undgås. Tilbagefaldene sker altid, når vi er lige ved at komme i mål, og det er her de fleste giver op, men ikke mine klienter. De får nemlig al den støtte de har brug for til at komme på sporet igen, når motivationen daler og det hele bliver svært.

 

Lærer at bruge dine skyggesider konstruktivt

Klienter i traumelindringsforløb får alle de redskaber og øvelser de har brug for til at arbejde med deres traumer på en tryg og sikker måde. De lærer at få øje på deres skyggesider og bruge dem konstruktivt til at få hele sig selv med videre.

 

Ekstraordinær sparring

Jeg stiller mig til rådighed for ekstraordinær sparring over e-mail under hele forløbets varighed. Måske sker der noget i klientens liv mens hun er i et forløb, som hun ikke kan vente med at tale om til de i forvejen planlagte aftaler. Klienter i forløb vil opleve at jeg svarer på e-mail 1 gang om dagen.  Sparring over e-mail er en form for livline, som klienten kan trække på, hvis det hele brænder på og der er behov for akut sparring som ikke kan vente til vi ses.

 

Mulighed for at følge din egen udvikling

Klienter i traumelindringsforløb får en notesbog hvor de kan skrive noter og indsigter ned. Notesbogen kan bruges som dagbog eller huskeliste til hvad klienten har brug for at drøfte med mig. Den giver samtidig klienten mulighed for at have det hele samlet et sted så det bliver let at bladre tilbage og følge sin egen udvikling.

 

 

Har du spørgsmål?

Hvis du gerne vil med på et forløb med traumebearbejdning er det vigtigt at vi lige skriver sammen over mail, så du kan mærke ind om mit tilbud er et match til dig.

Brug formularen Kontakt Anna Maria, som du finder her på siden og send din besked.

Anna Maria svarer typisk indenfor 1-2 hverdage, så sørg for at skrive din e-mail adresse korrekt.

 

 

Hesteassisteret terapi, som er en samtaleterapi i naturen mellem mennesker, er et veldokumenteret og effektivt supplement til at styrke mental sundhed i Danmark.

Sessioner og forløb hos Naturensommedicin.dk bør aldrig erstatte igangværende medicinsk behandling af hverken fysiske eller psykiske behandlingskrævende lidelser.

 

Følg min side på Facebook!

Hop med ind på Facebook og give siden Naturensommedicin.dk v/Anna Maria Olsen et LIKE.

 

 

FORSIDEN

LÆS MERE OM LINDRING AF ANGST

LÆS MERE OM AUTISME OG STRESS

MENTAL SUNDHED MED NATUREN SOM MEDICIN

KONTAKT NATURENSOMMEDICIN.DK

Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere