Traumer

Hestene hjælper mennesker med at forløse traumer og blokeringer på en blid og naturlig måde.

Bearbejdning af traumer foregår hos NaturenSomMedicin.dk i naturen ude ved hestene.

Jeg tror på at den mest skånsomme måde at arbejde med sorg og traumer er gennem samtale i naturen.

Hos Naturen Som Medicin bruges elementer fra biologisk traumeterapi ude ved hestene.

Hestene hjælper dig på en blid måde med at give dig kontakt til hele dig uden at du bliver retraumatiseret.

Som læge og hesteassisteret terapeut er det min erfaring, at rigtig mange mennesker går rundt med uforløste traumer som tynger.

Det kan f.eks. være barndomstraumer eller situationer du har været ude for hvor hverken kamp eller flugt var en mulighed.

Et ubearbejdet traume kan påvirke din fysiske krop og sætte sig som låsninger forskellige steder i kroppen, eller være områder som er blevet følelsesløse, hvor der ikke er en bagvedliggende neurologisk forklaring.

Det kan give symptomer som tilbagevendende episoder, hvor den traumatiske begivenhed genopleves i vågen tilstand som flashbacks eller i søvne som mareridt.

Et symptom kan også være en vedvarende fornemmelse af følelsesløshed, manglende glæde ved ting du ellers tidligere har fundet nydelse ved, og en følelse af afstand til andre mennesker.

Ofte ses et øget alarmberedskab og overfølsomhed, der gør at du ofte nemt bliver forskrækket eller opfarende, og forsøger at undgå aktiviteter og situationer, der kan minde om den traumatiske hændelse.  søvnløshed.

Søvnløshed er også et meget udbredt symptom på et ubearbejdet traume.

Forskellige spiseforstyrrelser kan være et udtryk for forsøg på at få kontrollen eller være selvmedicinering med mad.

Ved at få bevidsthed på kroppen, er det muligt at lindre traumer og i mange tilfælde lindre traumet, så du bliver dig selv igen.

 

Bearbejdning af traumer med hesteassisteret terapi

 

Hestene er sociale flokdyr som mærker menneskers energi og mentale tilstand og beroliger vores nervesystem.

Traumer opstår når vi har været i en situation hvor kamp eller flugt ikke er mulig. Det eneste som er tilbage er at gå i frys. Når dit system er i frys er dit sympatiske nervesystem fortsat aktiveret, men du er handlingslammet. Det er som om nervesystemet ikke har fundet ud af at kamp eller flugt nu er blevet en mulighed, så du kan komme trygt ud fra dit frys.

Når hestene mærker er aktiveret sympatisk nervesystem hos en anden, begynder de straks at udvise beroligende adfærd (calming signals). Denne beroligende adfærd hjælper dit nervesystem med at falde til ro og tør dit frys op. 

 

Beroligende adfærd du typisk vil opleve under en session med hestene?

  • Hesten sænker hovedet
  • Hesten smasker eller slikker sig om munden.
  • Hesten laver tyggebevægelser uden mad i munden.
  • Hesten gaber eller strækker kæben.
  • Hesten ryster sig eller klør sit hoved på forbenet.
  • Hesten blinker hurtigt med øjnene gentagne gange.

 

Der er beskrevet mere end 60 forskellige versioner af beroligende adfærd hos heste. 

Når mine heste arbejder med klienter oplever jeg at de udviser en beroligende adfærd. Muligvis fordi de mærker spændingen i mennesket. De forsøger at berolige spændingen og det giver dig en lindring af traumet.

 

Hos NaturenSomMedicin.dk får du i trygge rammer professionel hjælp til at bearbejde dine traumer på en blid og naturlig måde.

Bearbejdning af traumer hos NaturenSomMedicin.dk foregår 1:1 ved Anna Maria som er speciallæge i almen medicin og uddannet hesteassisteret terapeut med mangeårig erfaring i at lindre stress og angst og bearbejde sorg og traumer gennem samtaleterapi. 

Jeg har skabt en pakkeløsning til dig som vil arbejde mere i dybden med dine blokeringer og dine traumer, så du kan komme helt ind til din essens, og mærke dig selv igen.

 

Pakkeløsningen indeholder:

Varighed: 6 måneder

 

Skånsom traumebearbejdning

Du får bearbejdet dine traumer på en blid måde, der fører dig dybere ind i dit eget væsen, med tid og ro til at være med det som dukker op, så du kan tø dit frys op. Du får tid og ro til at mærke ind og lytte til din egen indre visdom, så du kan få hele dig med videre.

 

Tid og plads til at arbejde i dybden

Du får 6 fysiske sessioner hver med en varighed på 2 timer i naturen ved hestene 1 gang om måneden, hvor du må være ligesom du vil. Dette giver dig mulighed for at arbejde i dybden med de forskellige heste og temaer, som kalder på din opmærksomhed.

 

Bliver holdt til ilden

Du får 6 online opfølgninger – typisk 1-2 uger efter en session med hestene, hvor vi gennemgår dit hjemmearbejde og samler op på de indsigter som er landet i dig efter du kom hjem fra de fysiske sessioner. Sessionerne foregår online over computeren, så du kan sidde hjemme og samtidig tale med mig. Du får et link du skal klikke på helt uden at skulle installere noget. Nemt og bekvemt.

 

Sparring ved en person som kender vejen

Du modtager sparring ved en speciallæge i almen medicin med mangeårig erfaring med samtaleterapi, som selv har levet med ubearbejdede traumer. Fordelen for dig er, at jeg selv har gået vejen, og kender alle de effektive metoder til at bearbejde traumer uden at du bliver retraumatiseret.  

 

Støtte ved tilbagefald

Du bliver støttet og får den nødvendige hjælp, når du falder tilbage i dine gamle mønstre. Der vil komme tilbagefald af frys når vi arbejder med traumer. Det kan ikke undgås. Tilbagefaldene sker altid, når du er lige ved at komme i mål, og det er her de fleste giver op, men ikke dig. Du får nemlig al den støtte du har brug for til at komme på sporet igen, når motivationen daler og det hele bliver svært.

 

Lærer at bruge dine skyggesider konstruktivt

Du får alle de redskaber og øvelser du har brug for til at arbejde med dine traumer på en tryg og sikker måde. Du lærer at få øje på dine skyggesider og bruge dem konstruktivt til at få hele dig selv med videre.

 

Ekstraordinær sparring

Jeg opretter en privat Facebookgruppe til kun dig og mig til ekstraordinær sparring. Måske sker der noget i dit liv mens du er i et forløb, som du ikke kan vente med at tale om til de i forvejen planlagte aftaler. Du vil opleve at jeg svarer på dine opslag i gruppen så snart jeg ser at du har skrevet noget. Jeg tjekker typisk mine grupper dagligt i arbejdstiden. Gruppen er en form for livline, som du kan trække på, hvis det hele brænder på og du har brug for hjælp som ikke kan vente til vi ses.

 

Mulighed for at følge din egen udvikling

Du får en notesbog hvor du kan skrive noter og indsigter ned. Du kan også vælge at bruge den som dagbog eller huskeliste til hvad du har brug for at drøfte med mig. Den giver dig mulighed for at have det hele samlet et sted så du kan bladre tilbage og følge din egen udvikling.

 

 

Har du spørgsmål?

Hvis du gerne vil med på et forløb med traumebearbejdning er det vigtigt at vi lige skriver sammen over mail, så du kan mærke ind om mit tilbud er et match til dig.

Brug formularen Kontakt Anna Maria, som du finder her på siden og send din besked.

Anna Maria svarer typisk indenfor 1-2 hverdage, så sørg for at skrive din e-mail adresse korrekt.

 

 

Hesteassisteret terapi, som er en samtaleterapi i naturen mellem mennesker, er et veldokumenteret og effektivt supplement til at styrke mental sundhed i Danmark.

Sessioner og forløb hos Naturensommedicin.dk bør aldrig erstatte igangværende medicinsk behandling af hverken fysiske eller psykiske behandlingskrævende lidelser.

 

Følg min side på Facebook!

Hop med ind på Facebook og give siden Naturensommedicin.dk v/Anna Maria Olsen et LIKE.

 

 

FORSIDEN

LÆS MERE OM LINDRING AF ANGST

MENTAL SUNDHED MED NATUREN SOM MEDICIN

KONTAKT NATURENSOMMEDICIN.DK

Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere