Lindring af angst

Hestene hjælper dig med at finde ind til angstens kerne, så du kan opløse din angst helt naturligt.

Lindring af angst foregår ude på marken ved hestene.

Der findes mange typer af angst og fælles for dem alle er at der sker en akut aktivering af dit autonome nervesystem i konkrete situationer.

Som læge og hesteassisteret terapeut er det min erfaring, at rigtig mange mennesker går rundt med en form for angst og føler sig forkert.

Det kan f.eks. være en angst for ikke at være god nok eller gøre det godt nok.

Det kan også være en indre uro som opstår når du ubevidst forsøger at holde følelserne nede ved at undgå specifikke situationer eller steder.

En ubearbejdet angst kan påvirke din fysiske krop og sætte sig som smerter eller låsninger forskellige steder i kroppen, typisk i nakke, skuldre, ryg og hofter.

Den kan også give symptomer som hovedpine, søvnforstyrelser eller kort lunte.

Ved at få bevidsthed på angsten og lytte til følelsens budskab, er det muligt at lindre angst og i mange tilfælde opløse den.

 

Lindring af angst med hesteassisteret terapi

Hestene er sociale flokdyr som mærker menneskers energi og mentale tilstand og beroliger vores nervesystem.

Når hestene mærker er aktiveret sympatisk nervesystem hos en anden, begynder de straks at udvise beroligende adfærd (calming signals). Denne beroligende adfærd hjælper dit nervesystem med at falde til ro. 

Beroligende adfærd du typisk vil opleve under en session med hestene?

  • Hesten sænker hovedet
  • Hesten smasker eller slikker sig om munden.
  • Hesten laver tyggebevægelser uden mad i munden.
  • Hesten gaber eller strækker kæben.
  • Hesten ryster sig eller klør sit hoved på forbenet.
  • Hesten blinker hurtigt med øjnene gentagne gange.

Der er beskrevet mere end 60 beroligende signaler hos heste. 

Når mine heste arbejder med klienter oplever jeg at de udviser en beroligende adfærd. Muligvis fordi de mærker spændingen i mennesket. De forsøger at berolige spændingen og det giver dig en lindring af angst.

 

Hos Naturensommedicin.dk får du i trygge rammer professionel hjælp til at lindre din angst på en blid og naturlig måde.

Lindring af angst foregår 1:1 ved Anna Maria på et forløb over 3 måneder.

Jeg har skabt en pakkeløsning til dig som vil arbejde mere i dybden med dine blokeringer og din angst, så du kan komme helt ind til din essens.

Pakkeløsningen indeholder:

En sjælerejse

Sjælsrejsen der fører dig dybere ind i dit eget væsen med tid og ro til at gå i dybden med det som dukker op, så du kan opløse din angst nede fra roden. Du får tid og ro til at mærke ind og lytte til din egen indre visdom, så du kan få hele dig med videre.

Tid og plads til at arbejde i dybden

Du får 6 forskellige fysiske sessioner med hestene hver 14. dag, hvor du må være ligesom du vil. Dette giver dig mulighed for at arbejde i dybden med de forskellige heste og temaer, som kalder på din opmærksomhed.

Bliver holdt til ilden

Du får 6 online opfølgninger – typisk 1 uge efter en session med hestene, hvor vi gennemgår dit hjemmearbejde og samler op på de indsigter som er landet i dig efter du kom hjem fra de fysiske sessioner. Sessionerne foregår online over computeren, så du kan sidde hjemme og samtidig tale med mig. Du får et link du skal klikke på helt uden at skulle installere noget. Nemt og bekvemt.

Sparring ved en person som kender vejen

Du modtager sparring ved en uddannet hesteassisteret terapeut, som selv har levet med angst det meste af sit liv. Fordelen for dig er, at jeg selv har gået vejen fra angst til glæde, og kender alle smutvejene til at lindre angst blidt men effektivt. 

Støtte ved tilbagefald

Du bliver støttet og får den nødvendige hjælp når du falder tilbage i dine gamle mønstre. Der vil komme tilbagefald når du arbejder med din angst. Det kan ikke undgås. Tilbagefaldene sker altid, når du er lige ved at komme i mål, og det er her de fleste giver op, men ikke dig. Du får nemlig al den støtte du har brug for til at komme på sporet igen, når motivationen daler og det hele bliver svært.

Lærer at bruge din angst konstruktivt

Du får alle de redskaber og øvelser du har brug for til at opløse angst når den opstår. Du lærer at fange angsten i opløbet og bruge den konstruktivt til at få hele dig selv med videre.

Ekstraordinær sparring

Jeg opretter en privat Facebookgruppe til kun dig og mig til ekstraordinær sparring. Måske sker der noget i dit liv mens du er i et forløb, som du ikke kan vente med at tale om til de i forvejen planlagte aftaler. Du vil opleve at jeg svarer på dine opslag i gruppen så snart jeg ser at du har skrevet noget. Jeg tjekker typisk mine grupper dagligt i arbejdstiden. Gruppen er en form for livline, som du kan trække på, hvis det hele brænder på og du har brug for hjælp som ikke kan vente til vi ses.

Mulighed for at følge din egen udvikling

Du får en notesbog hvor du kan skrive noter og indsigter ned. Du kan også vælge at bruge den som dagbog eller huskeliste til hvad du har brug for at drøfte med mig. Den giver dig mulighed for at have det hele samlet et sted så du kan bladre tilbage og følge din egen udvikling.

 

 

 

Har du spørgsmål?

Hvis du gerne vil med på et forløb med angstlindring er det vigtigt at vi lige skriver sammen over mail, så du kan mærke ind om mit tilbud er et match til dig.

Brug formularen Kontakt Anna Maria, som du finder her på siden og send din besked.

Anna Maria svarer typisk indenfor 1-2 hverdage, så sørg for at skrive din e-mail adresse korrekt.

 

 

Hesteassisteret terapi, som er en samtaleterapi i naturen mellem mennesker, er et veldokumenteret og effektivt supplement til at styrke mental sundhed i Danmark.

Sessioner og forløb hos Naturensommedicin.dk bør aldrig erstatte igangværende medicinsk behandling af hverken fysiske eller psykiske behandlingskrævende lidelser.

 

 

Følg min side på Facebook!

Hop med ind på Facebook og give siden Naturensommedicin.dk v/Anna Maria Olsen et LIKE.FORSIDEN

LÆS MERE OM BEARBEJDNING AF TRAUMER

MENTAL SUNDHED MED NATUREN SOM MEDICIN

KONTAKT NATURENSOMMEDICIN.DK

 

Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere