Lindring af angst

Hestene støtter mine klienter med at finde ind til angstens kerne, så de kan opløse angst helt naturligt.

Lindring af angst foregår ude på marken ved hestene.

Der findes mange typer af angst og fælles for dem alle er at der sker en akut aktivering af vores autonome nervesystem i konkrete situationer.

Som læge og hesteassisteret terapeut er det min erfaring, at rigtig mange mennesker går rundt med en form for angst og føler sig forkert.

Det kan f.eks. være en angst for ikke at være god nok, angst for at fejle, eller ikke gøre det godt nok.

Det kan også være en indre uro som opstår når vi ubevidst forsøger at holde følelserne nede ved at undgå specifikke situationer eller steder.

En ubearbejdet angst kan påvirke den fysiske krop og sætte sig som smerter eller låsninger forskellige steder i kroppen, typisk i nakke, skuldre, ryg, knæ og hofter.

Den kan også give symptomer som hovedpine, søvnforstyrrelser eller kort lunte.

Ved at få bevidsthed på angsten og lytte til følelsens budskab, er det muligt at lindre angst og i mange tilfælde opløse den.

 

Lindring af angst med hesteassisteret terapi

Hestene er sociale flokdyr som mærker menneskers energi og mentale tilstand og beroliger vores nervesystem.

Når hestene mærker et aktiveret sympatisk nervesystem hos en anden, begynder de straks at udvise beroligende adfærd (calming signals). Denne beroligende adfærd hjælper menneskers nervesystem med at falde til ro. 

Beroligende adfærd du typisk vil opleve under en session med hestene?

  • Hesten sænker hovedet
  • Hesten smasker eller slikker sig om munden.
  • Hesten laver tyggebevægelser uden mad i munden.
  • Hesten gaber eller strækker kæben.
  • Hesten ryster sig eller klør sit hoved på forbenet.
  • Hesten blinker hurtigt med øjnene gentagne gange.

Der er beskrevet mere end 60 beroligende signaler hos heste. 

Når mine heste arbejder med klienter oplever jeg at de (hestene) udviser en beroligende adfærd. Muligvis fordi de mærker spændingen i mennesket. De forsøger at berolige og forløse spændingen og det giver mine klienter en lindring af angst.

 

Hos Naturensommedicin.dk får klienterne i trygge rammer professionel hjælp til at lindre angst på en naturlig måde.

Lindring af angst foregår 1:1 ved Anna Maria på et forløb med natur- og hesteassisteret terapi over 3 måneder.

Jeg har skabt en pakkeløsning til kvinden som vil arbejde mere i dybden med sine blokeringer og angst, så hun kan komme helt ind til sin essens.

Pakkeløsningen indeholder:

En sjælerejse

Sjælsrejsen der fører klienten dybere ind i sit eget væsen med tid og ro til at gå i dybden med det som dukker op, så angsten kan opløses helt nede fra roden. Klienterne oplever at de får tid og ro til at mærke ind og lytte til deres egen indre visdom, så de kan få hele dig med videre.

Tid og plads til at arbejde i dybden

Klienter i angst-forløb får 6 forskellige fysiske konsultationer i naturen ude ved hestene hver 14. dag, hvor det er tilladt at være sig selv. Dette giver mine klienter mulighed for at arbejde i dybden med de forskellige heste og temaer, som kalder på opmærksomhed.

Bliver holdt til ilden

Klienter i angst-forløb får 6 online konsultationer – typisk 1 uge efter en konsultation med hestene, hvor vi gennemgår hjemmearbejdet og samler op på de indsigter som er landet efter de fysiske konsultationer. Opfølgningerne foregår online over computeren, så klienten kan sidde hjemme og samtidig tale med mig. 

Sparring ved en person som kender vejen

Klienter i angst-forløb modtager sparring ved en uddannet hesteassisteret terapeut, som selv har levet med angst det meste af sit liv. Fordelen for klienten er, at jeg selv har gået vejen fra angst til tillid, og kender alle smutvejene til at lindre angst blidt men effektivt. 

Støtte ved tilbagefald

Klienter i angst-forløb bliver støttet og får den nødvendige hjælp når de falder tilbage i deres gamle mønstre. Der vil komme tilbagefald når vi arbejder med angst. Det kan ikke undgås. Tilbagefaldene sker altid, når klienten er lige ved at komme i mål, og det er her de fleste giver op, men ikke mine klienter. De får nemlig al den støtte de har brug for til at komme på sporet igen, når motivationen daler og det hele bliver svært.

Lærer at bruge din angst konstruktivt

Klienter i angst-forløb får alle de redskaber og øvelser de har brug for til at opløse angst når den opstår. De lærer at fange angsten i opløbet og bruge den konstruktivt til at få hele sig selv med videre.

Ekstraordinær sparring

Jeg stiller mig til rådighed for ekstraordinær sparring over e-mail under hele forløbets varighed. Måske sker der noget i klientens liv mens klienten er i et forløb, som ikke kan vente til de i forvejen planlagte aftaler. Klienter i forløb vil opleve at jeg svarer på e-mail 1 gang om dagen.  Sparring over e-mail er en form for livline, som klienten kan trække på, hvis det hele brænder på og der er behov for akut sparring som ikke kan vente til vi ses.

Mulighed for at følge din egen udvikling

Klienter i forløb får en notesbog hvor de kan skrive noter og indsigter ned. Notesbogen kan bruges som dagbog eller huskeliste til hvad klienten har brug for at drøfte med mig. Den giver samtidig klienten mulighed for at have det hele samlet et sted så det bliver let at bladre tilbage og følge sin egen udvikling.

 

 

 

Har du spørgsmål?

Hvis du gerne vil med på et forløb med angstlindring er det vigtigt at vi lige skriver sammen over mail, så du kan mærke ind om mit tilbud er et match til dig.

Brug formularen Kontakt Anna Maria, som du finder her på siden og send din besked.

Jeg svarer typisk indenfor 1-2 hverdage, så sørg for at skrive din e-mail adresse korrekt.

 

 

Hesteassisteret terapi, som er en samtaleterapi i naturen mellem mennesker, er et veldokumenteret og effektivt supplement til at styrke mental sundhed i Danmark.

Sessioner og forløb hos Naturensommedicin.dk bør aldrig erstatte igangværende medicinsk behandling af hverken fysiske eller psykiske behandlingskrævende lidelser.

 

 

Følg min side på Facebook!

Hop med ind på Facebook og give siden Naturensommedicin.dk v/Anna Maria Olsen et LIKE.FORSIDEN

LÆS MERE OM BEARBEJDNING AF TRAUMER

MENTAL SUNDHED MED NATUREN SOM MEDICIN

KONTAKT NATURENSOMMEDICIN.DK

 

Denne hjemmeside bruger cookies, så for at kunne give dig den bedste oplevelse med at bruge siden, skal du acceptere min brug af cookies.   Læs mere